7 Ekim 2007 Pazar

TULUMBA TATLISI

Malzeme:

500 gr şeker,
5 su bardağı su,
1 tatlı kaşığı limon suyu,
3 çorba kaşığı tereyağı,
su bardağı su,
1 kahve kaşığı tuz,
2 su bardağı un,
3 yumurta,
1-2 su bardağı sıvıyağ,

Tarif:

Bir tencereye şeker ve suyu katıp orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın ve kaynamaya bırakın. Şurup kıvamını almaya başlayıncalimon suyunu ekleyip biraz birkaç taşım daha kaynatıp ateşten alın ve soğumaya bırakın.

Hamur için büyük bir tencereye tereyağını koyup, orta ateşte eritin. Yağ kızınca su ve tuzu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynayınca unu bir kerede boşaltıp, sürekli karıştırarak 5-6 dakika pişirin. Tencereyi ateşten alıp hamuru tencerenin içinde soğumaya bırakın. Hamur soğuyunca yumurtaları ekleyin ve iyice yedirene kadar yoğurun. Geniş bir tencereye sıvıyağı koyun ve orta ateşte kızdırın. Hamuru sıkma torbasına doldurup küçük parçalar halinde tavaya sıkın ve arasıra çevirerek 7-8 dakika pembeleşinceye kadar kızartın. Kızaran hamurları soğumuş olan şerbetin içine atın. Şerbetin içinde 10-15 dakika beklettikten sonra servis yapın.

Hiç yorum yok: