7 Ekim 2007 Pazar

SADABAD LOKMASI

Malzeme:

1,5 su bardağı su,
2 su bardağı un,
3 çorba kaşığı margarin,
3 adet yumurta,
1 tutam tuz,
1 tutam şeker,
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz veya fındık,
2,5 su bardağı su,
2,5 su bardağı şeker,
2 dilim limon,

Tarif:

Öncelikle şurubu hazırlamak için 2,5 bardak şeker ile 2,5 bardak suyu kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon dilimlerini şerbetin içine atın. Birkaç taşım daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Genişçe bir tencereye 1,5 bardak suyu ve margarini koyun. Margarin eridiğinde karıştırarak unu, şekeri ve tuzu ekleyin. Hamur koyulaştığında tencereyi ateşten alın. Hamur ılıdıktan sonra üzerine yumurtaları teker teker kırarak, iyice yoğurun. Yumurtalar hamurla bütünleşip özlü bir hamur elde ettiğinizde, hamurdan misket büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Hamurları, kızgın sıvı yağda tavayı arada bir sallayarak kızartın. Çıkan lokmaları, soğuttuğunuz şerbetin içine atın. Şerbetini emen tatlıların üzerine ceviz veya fındık dökerek servis yapın.

Hiç yorum yok: