7 Ekim 2007 Pazar

MÜŞEBBEK TATLISI

Malzeme:

450 gr su,
350 gr un,
15 gr maya,
kızartma için sıvıyağ,
1 lt. su,
2 kg toz şeker,
yarım limon,

Tarif:

Bir tencerede 1 litre su ile şeker kaynamaya bırakılır. Kanşım kaynamaya başlayınca içine 10 damla limon suyu damlatılır. Şurup kıvamını aldıktan sonra ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Un, maya, su ve hazırlanan şurubun 15 gr'ı karıştırılır. Hamur boza kıvamına gelinceye kadar güzelce karıştırılır, 10-15 dakika dinlenmeye bırakılır.

Bir tavaya sıvıyağ koyulur. Yağ el yakmayacak ısıya gelince hamur ucunda iri yıldız duy bulunan sıkma torbasına doldurulup yağın içine sıkılır. Hamurun kızarması için ısı biraz daha yükseltilir. Pişirilen tatlı hamuru soğuduktan sonra yine soğutulmuş şurubun içinde 5 dakika bekletilir, şuruptan çıkartılır. Daha sonra isteğe bağlı olarak ince çekilmiş toz fıstık serpilerek servis yapılır.

Hiç yorum yok: