7 Ekim 2007 Pazar

Sekerpare


Malzemeler

· 2 kahve fincanı erimiş margarin

· 2 kahve fincanı pudra şekeri

· 4 kahve fincanı un

· 3 kahve fincanı irmik

· 1 yumurta

· 1 paket vanilya

· 1 paket kabartma tozu

Şerbeti:

· 2,5 su bardağı şeker

· 2,5 su bardağı su

· Biraz limon suyu

Hazırlanışı:

1- Öncelikle Şerbeti hazırlanıp bir kenara soğumaya bırakılır.

2-Diğer tarafta yağ ve pudra şekeri karıştırılır.

3-Yumurta ve diğer malzemeler ilave edilerek yoğrulur.

4-Hamurdan cevizden büyük parçalar alınıp yuvarlanarak hafif yassıltıp üzerine 1 fındık batırılıp fırında pişirilir.

5-Fırından çıkan tatlı 1-2 dakika bekletilip üzerine ılık şurup dökülür.

6-Üzerine bir tepsi konularak yumuşaması sağlanır.

Hiç yorum yok: