7 Ekim 2007 Pazar

AĞLAYAN KEK


Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 3 kahve fincanı şeker
  • 3 kahve fincanı un
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 paket kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • Üstüne dökmek için: 2 su bardağı süt
Krema malzemesi:
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket hazır çikolata sosu
Hazırlanışı;
  1. Yumurta, şeker beş dakika çırpılır. Un, kabartma tozu, kakao ve 2 yemek kaşığı süt ilave edilir tekrar çırpılır.
  2. Kek ayarında piştikten sonra üstüne iki su bardağı süt dökülür.
  3. Krem şanti, sütle çırpılır. Dolapta bekletilir. Kek soğuduktan sonra üstüne sürülür.
  4. Çikolata sosu üstündeki tarife göre hazırlanır, krem şantinin üzerine dökülür. Arzuya göre hindistan cevizi, dövülmüş fındık veya fıstıkla süslenir.

Hiç yorum yok: