9 Ekim 2007 Salı

Havuçlu Kek

Aslhavulukek

Malzemeler:

  • 4 Yumurta
  • 3 Su bardağı un
  • 2 Su bardağı tozşeker
  • 1 Su bardağı sıvı yağ
  • 1 Paket kabartma tozu
  • 2 Su bardağı havuç rendesi
  • 1 Çay kaşığı tarçın
  • 1 Su bardağı iri çekilmiş ceviz içi yada fındık
  • 1 Paket vanilya

Kreması:

  • 1 yumurta
  • 50 gr. Margarin
  • 2 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı un(tepeleme)
  • ½ su bardağu şeker
  • 2 paket vanilya

Yapılışı:

  1. Çukur bir kasede yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp, köpük köpük oluncaya kadar çırpın.
  2. Sıvı yağı ekleyip yarım dakika daha çırpalım.
  3. Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını ekleyip düşük ayarla karıştırın.
  4. Havuç rendesini, iri çekilmiş cevizi ekleyip karıştıralım.
  5. Kalıbı margarinle yağlayıp kalıbın tabanına un serpelim.
  6. Hamuru kalıba boşaltıp 190 derece ısılı fırında pişirelim.
  7. Keki kalıbın içinde soğutarak çıkardıktan sonra üzerine ve yanlarına krema sürelim.
  8. Buzdolabında 4-5 saat bekledıikten sonra servis yapalım.

Kremanın Yapılışı: Tencereye unu, şekeri, sütü, çırpılmış yumurtayı alıp karıştıralım. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişirelim. Kremayı alıp ateşten soğutalım. Margarinini eritmeden ekleyelim. Vanilyaları ekleyelim. Mikserle yarım dakika çırpalım. Kekin üzerine sürmeye hazır.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok: