7 Ekim 2007 Pazar

Sobiyet

ÞÖBÝYET
M a l z e m e l e r
* 1 kg. sert bugday unu,
* 3 yumurta,
* 10 gr. tuz,
* 50 gr. niþasta,
* 1 kg. sade yag ,
* 500 gr. Antep fýstýgý içi,
* 500 gr. süt,
* 50 gr. irmik,
* 750 gr. þeker,
* 350 gr. su.

HAZIRLANIÞI:

Hamurun yapýmý ve yufkalarýn açýmý baklava tarifindeki gibidir. Yufkalar arasýna ya sürerek 20 kat üst üste konur ve 7x7 cm. olacak þekilde kare kare kesilir. Kesilen her bir parçaya kaymaktan iki kesme þeker büyüklü ünde konularak üzerine fýstýk serpilir ve iki ucu birbirini karþýlayacak þekilde kapatýlýp tepsiye dizilir. Ayrý bir kapta 350 gr. su þekerle karýþtýrýlýr, ocakta 105 dereceye varýncaya kadar kaynatýlýr. Baklava 30 dakika piþtikten sonra üzerine kývam verilir.

Hiç yorum yok: