9 Ekim 2007 Salı

İRMİK HELVASI

Irmik_helvas

Malzemeler:

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı irmik
  • 3,5 su bardağı su
  • 125g. margarin veya tereyağı
  • 50g. çamfıstığı, fıstık içi, hidistancevizi yada ceviz
  • 2 paket vanilya
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ (eğer ceviz yada hindistan cevizi ile servis yapacaksanız gerekmez)

Yapılışı: (7-8 kişilik)

  1. Tencereye yağı alıp eritelim. İrmikleri ekleyelim. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak irmikleri, hafifçe esmerleşip meyanesi gelene dek kavuralım.
  2. Ateşi kapatıp kaynar haldeki suyu ekleyelim. Tencerenin kapağını kapatıp 10dak.
  3. İrmiklerin suyu çekmesini sağlayalım. Sonra şekeri ve vanilyaları ekleyip bir kez karıştırarak 5dak. demlendirelim.
  4. Bir tavada sıvı yağı kızdırıp çamfıstıklarını yada fıstık içi ekleyerek pembeleşene dek kavuralım. ( bu aşama sadece içine antepfıstığı yada fıstık içi ilave etmek isteyenler için )
  5. Fıstıkları helvaya ilave edip karıştırarak servis yapalım.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok: