7 Ekim 2007 Pazar

BÜLBÜL YUVASI

Malzeme:

Yarım kg un,
3 adet yumurta,
1 çay bardağı süt,
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 tutam tuz,
3 çorba kaşığı yoğurt,
1 kase nişasta,
yarım kg ceviz,
1 paket margarin,
7 su bardağı toz şeker,
8 su bardağı su,
yarım limon,

Tarif:

Toz şeker ve suyu bir tencede kaynatın. Ocaktan almaya yakın içine yarım limon sıkıp, şerbeti soğumaya bırakın.

Başka bir kapta unu, yumurtayı, sütü, sıvıyağı, tuzu, yoğurdu kabın içinde karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun. Daha sonra hamuru 30 parçaya ayırıp, her parçayı elinizde yuvarlayarak beze haline getirin. Her bezenin üzerine nişasta serpip elinizden geldiğince ince olacak şekilde yufka açın. Açılan yufkaların içine ezilmiş ceviz serpin. Oklavayı yufkanın kenarına koyarak yufkayı oklavaya sarın. Daha sonra oklavanın üzerinde yufkayı ikiye kesin. Kesilen yufkaları oklavadan büzerek sıyırın. Büzük şekilde çıkardığınız parçaların uçlarını birleştirin. Hazırladığınız bülbül yuvalarını yağlanmış tepsiye dizin. 1 paket margarini tavada eritip, bülbül yuvasının üzerinde gezdirin. Önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Tatlıları fırından aldıktan sonra, önceden hazırladığınız soğuk şerbeti, bülbül yuvasının üzerine dökün.

Hiç yorum yok: