7 Ekim 2007 Pazar

ŞEKERPARE

Malzeme:

3 su bardağı toz şeker,
3.5 su bardağı su,
yarım limon suyu,
5 kahve fincanı un,
10 çorba kaşığı pudra şekeri,
2.5 kahve fincanı margarin,
1 adet yumurta,
yarım su bardağı toz badem,
1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
yarım limon kabuğu rendesi,
fındık içi veya badem,

Tarif:

Derin bir kapta un, pudra şekeri, margarin, yumurta, toz badem, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesini karıştırıp iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elle şekillendirin ve yağlanmış tepsiye dizin. Şekerparelerin üzerine ikiye ayrılmış badem veya fındık ile süsleyin. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin. Tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Şurubu ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave edip ateşten alın. Sıcak şurubu sıcak şekerparelerin üzerine döküp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis yapın.

Hiç yorum yok: