Malzemeler
- 1 kg. tel kadayýf
- 2 su bardaðý iri dövülmüþ ceviz
- 1 limonun suyu
- 2 su bardaðý þeker
- 2 su bardaðý su
- Antep fýstýðý tozu
Yapýlýþý
- Kadayýflarý tel tel ayýrýp bir gazete kaðýdýna sererek 1 gece kurumasý için bekletin.
- Fýrýn tepsisine kadayýfýn yarýsýný döþeyin, üzerine cevizi serpin ve kadayýfýndiðer yarýsýný üzerine serip hafifçe bastýrýn ve 180 derecedeki fýrýnda üzeri kýzarana kadar piþirip ýlýtýn.
- Þeker, su ve limon suyunu kaynatýp þerbetini hazýrlayýn ve ýlýk tatlýnýn üzerine ýlýnmýþ þerbeti dökerek tatlýyý dilimleyin ki þerbeti iyice çeksin.
- Üzerini antep fýstýðý tozuyla süsleyerek kaymakla birlikte servis yapýn. Çok güzel birþey bu!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder