7 Ekim 2007 Pazar

KOLAY LOKMA TATLISI

Malzeme:

2 bardak un,
3 adet yumurta,
su,
karbonat,
1 tutam tuz,
1 bardak sıvıyağ,
3 su bardağı şeker,
1 tatlı kaşığı limon suyu,
1,5 su bardağı su,

Tarif:

Şeker ve 1,5 su bardağı suyu bir tencerede kaynamaya bırakın. Şurup kıvamını almaya başlayınca limon suyunu ekleyin. Bir kaç taşım daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Un, 3 yumurta, tuz, karbonat ve yeteri kadar su ile boza kıvamında bir hamur yapın. Hamuru iyice çırpın ve 30 dakika kadar kapağı kapalı olarak bekletin.

Tavada ayçiçek yağına, hamuru kaşık kaşık dökerek her iki tarafını iyice kızartın. Kızaran hamurun yağını süzerek hazırlanmış şerbetin içine atın. Şurubunu çeker çekmez çıkarıp, üstüne ceviz içi ve kaymak koyarak servis yapın.

Hiç yorum yok: