14 Nisan 2008 Pazartesi

yaprak sarmasi (kiymali)



bag yapragi sarmasi



malzeme:
300gram taze yada salamura yaprak
250 gram pirinc 250 gram kiyma 1 bas sogan
2 kasik domates salcasi 1 kasik biber salcasi
karabiber yaprak biber nar eksisi yada limon tuzu tuz bir demet maydanoz
1 kasik margarin






malzemeleri birbirine katip harc yapin bunlari yapraklarin aralarina ince ince koayarak iki yan kismi ondan sorada onden uca dogru sarin hava birakmamaya dikkat edin guzelce sardiktan sora bir tencereye dizin uzerini kapatacak kadar su koyun su koyarken bi taraftan koyunki sarmalari dagitmayin uzerinede ister iki tane domates ister bi kasik salca koyun cok az tuz atin 35 dk pisirin kaynayincaya kadar hizli ateste kaynadiktan sora normal harda suyu bitecektir zaten bitince indirdin afiyet olsun yanina nemi gider ayran cacik mercimek eritmesi yesil sogan...

Hiç yorum yok: