14 Nisan 2008 Pazartesi

burma antep fistikli burma





cok ama cok kolay bu tarifi bence dunku cocuklar en beceriksiz erkekler bile yapabilir :d


24 adet ince hamur yufka yada burmalik kadayf
250 gram fistik ici
1 kilo toz seker 1/2 limon suyu 250 gram tereyag





yufkalarimizin aralarina eritigimiz tereyagla iyice surdukten sora her birini ikiye katlayim arasina fistik icinden koyup kivirirarak tepsiye sekillice duzleriz ben aceleyle yaptim bunlari malum kizlarimda benim gibi kaprisli gece yarisi tatli diye tutrdu bende aceleden bunlari yaptim sekerimizide onceden koydugumuz ocagimizda iyice kaynatiriz icine yarim limon suyunuda ekliyerek kivrimlari hazirladigimiz tepsiyi cok hafif firinda 20-25 dk sakince pisirirz cikarip tepside cok guzel kaynamis olaan serbetimizi dokeriz ister sicak yeyin seray gibi ister yarini bekleyin gece gece tikinmayin hadin afiyet seker olsun

3 yorum:

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.