23 Nisan 2008 Çarşamba

kadayf (sutlu)




bu kadayfida pazar gunu gelen misafirler icin yapmistik evde hazirda baska bise yoktu bizde dedim bugunde kadayf yapalim iyikide yapmisim


malzemeleri icin :1/2kg cig kadayif
1kilo toz seker
yarim limon
250gram tereyag
1/2 kg sut
bi su bardagi hergangi bir ic malzemesi (ceviz fistik badem findik) bizde fistiktan baska kimse yemiyor diye ben hep antep fistigi kulaniyorum


evet ilk ocagimiza 1kg sekerimizi 5 bardak suyla koyuyoruz yarim limonuda disini yikadiktan sora icine atiyoruz sekerimiz kaynamaya basladiginda yuzune toplanan kopuklerle birlikte limonuda aliyoruz serbet ne akide gibi nede su gibi olacak bi damla dusurdugunuzde dagilmicak
bi taraftanda genis bi yere kadayiflarimizi doker tiftikleriz
uzerine sutumuzu yedire yedire dokeriz ince ince tiftikledikten sora genis bir tepsiye bastira bastira dizeriz uzerinede 250gram tereyagimizi hafif ateste erittikten sora kadayifimizin uzerine doker orta derece firinda 25dk pisiririz altida ustude ne yanmis nede beyaz olmayacak sekilde aliriz firindan onceden kaynatigimiz ve sogumus serbetimizi kadayifin uzerine dokeriz kisa surede serbetini cekecektir zaten serveis yaparken dilimler halinde kesip uzerine malzemenizi serpistirip servis yapariz afiyet seker olsun

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Hallo!!
I'm looking at your pictures and thinking how nice baklavas you make. I must say that I very much like them, and I would be very glad if you can translate your recepies in english sa I could understand (I do understand some of words which are similar to croatian, but nothing more).
So, great greatings from Croatia!