14 Nisan 2008 Pazartesi

Tavuk gogsu




tavuk gogsu






malzeme 1 litre sut icin
6 kasik un
2 kasik pirinc unu
2 kasik nisasta
150gram tereyag
1 yumurta
1 paket vanilya
16 kasik seker
2 kasik hindisatn cevizi
tarcin

unu pirinc ununu nisatayi tereyagla kisik atese koyun yavas yavas kavurun uzerine vanilyayi atin hindistan cevizini atin rengi sararmaya baslayinca uzerine sutu dokun yumurtamizi kirin iyice karistira karistira pisirin sonra mixerde iyice mixerleyin sakiz gibi olana dek
daha sonra geri atese getirip altini son derece kisip 16 kasik sekerimizi atin atar atmaz iyice hizla karistirin sonra ister ayri ayri kaplarda ister genis bir tepsiyi dibini islatip icine dokup dondurun uzerine tarcin gezdirin afiyet olsun

Hiç yorum yok: