23 Nisan 2008 Çarşamba

GÜL BÖREGI



BU BOREK ICINDE
malzeme :24 tane ince hazir yufka
400grm kiyma
3 bas sogan
400 gram ispanak (ben pancar kullandim)
tuz karabiber yaprak biber
1 bardak aycicek yag
1 bardak yogurt


yapilisi : soganalari ister robotla cekin ister ince ince kiyin kiymalari sogalanari 2 kasik aycicek yag ile hafif ateste uzeri kapali halde pisirmeye baslayin onlar bayag yumusayinca uzerine pancarlarinizi yada ispaanklarinizi dokun tuz karabiber yaprak biberlerinizi iyice yumusatana kadar pisirisin ama hep dusuk ateste birden kavrulur yoksa

bunlar pisince sogutmaya birakin yufkalarimizi ikiser ikiser aralarina cok az aycicek yag fircayla surerek kiymalarimizi bayag bir doldura doldura koyup kivrim halinde tepsiye dizin teker teker dizdikten sonra uzerine bir bardak yogurdumuzu firca yardimiyla surun firinda cok kisik isida 25 dk pisirin afiyet olsun

Hiç yorum yok: