14 Eylül 2009 Pazartesi

Malzemeleri

* 1 paket baklavalık yufka
* 3 su bardağı ceviz içi
* 250 gr. tereyağı

Şerbeti için

* 5 bardak şeker
* 4 bardak su
* 2 tatlı kaşığı limon suyu
* Üzeri için:antep fıstığı

Hazırlanışı
1-Baklavalık yufkalar iki ikili gruplar halinde tezgahın üzerine seriyoruz.
ince oklavaya sarıp iki parmak kadar içine katlıyoruz.ceviz içini ilave ediyoruz

2-Çok sıkı olmayacak şekilde oklavaya sarıyoruz

3-iki ucunu içe doğru büzüştürüyoruz.Dikkali şekilde oklavadan çıkarıp yağlanmış tepsiye diziyoruz.Bu işlemi hamur bitene kadar tekrarlıyoruz.(Benim bir tepsi ve bir kare borcam dolacak kadar tatlım oldu

4-Tereyağını iyice eritiPüzerindeki köpüğü süzüyoruz(süzmezsektatlının üzeri pişerken kararıyor)

5-Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15-20 daika kadar pişirip
170 derecede içini çekinceye kadaraltı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.

Şerbeti için
1-Su ve şekeri iyice kaynatıyoruz.

2-Ocaktan indirirken limonsuyunu ilave ediyoruz.

3-Tatlı soğuk şerbet ılıkken eşit miktarda şerbeti tatlının üzerine gezdiriyoruz

Hiç yorum yok: