14 Eylül 2009 Pazartesi

http://tataroglubaklava.com/english/images/urun/cevizli_baklava.jpg

Malzemeler

3 Adet yumurta
1 Çay bardağı süt
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Tutam tuz
3 Çorba kaşığı yoğurt
Yufkaları açmak için 1 kase nişasta
İçine :
1 Paket margarin
Yarın kilo dövülmüş ceviz
Üzerine : 1 Paket margarin
Şerbeti için :
7 Su bardağı toz şeker
8 Su bardağı su
Yarım limon suyu

Hazırlanışı

  • Öncelikle 7 su bardağı toz şeker ve 8 su bardağı suyu kaynatın.
  • İndireceğinize yakın yarım limon suyunu ilave edin 1-2 taşım daha kaynattıktan sonra ateşten indirip soğumaya bırakın.
  • Hamuru için : Yarım kilo un, 3 Adet yumurta, 1 Çay bardağı süt, 1 Çay bardağı sıvı yağ, 1 tutam tuz ve 3 Çorba kaşığı yoğurdu bir kapta karıştırın.
  • Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun ve yarım saat dinlendirin.
  • Daha sonra hamurdan 30 adet ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, üzerine nişasta serpip oklavayla açın.
  • İçine koymak için 1 paket margarini eritin.
  • Bir tepsinin içine ilk yufkayı serin ve üzerine erittiğiniz margarinden bir miktar serpin.
  • Üzerine ikinci yufkayı serin ve aynı şekilde yağ serpin.
  • Üçüncü yufkaya da aynı işlemi uyguladıktan sonra, dördüncü yufkanın üzerine dövülmüş cevizi serpin.
  • Aynı işlemleri uygulayarak bu yufkanın üzerine üç yufka daha serin ve her yufkanın arasına yağ serpin.
  • Her dördüncü yufkanın üzerine ceviz serpin ve 30 yufkayı da bu işlemleri yaparak bitirin.
  • Yufkaların hepsi bittikten sonra uzunlamasına kesin.
  • Tepsiyi hafifçe yan çevirip kesin ve baklava şekli verin.
  • Diğer 1 paket margarini de eritip baklavanın üzerine dökün.
  • Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kızartın.
  • Fırından çıkardıktan sonra önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti baklavanın üzerine dökün.
  • Şerbet iyice kendini çektikten ve tatlı soğuduktan sonra servis yapın.

Hiç yorum yok: