Şöbiyet MALZEME; 1 kg. sert buğday unu 3 yumurta 10 gr. tuz 50 gr. nişasta 1 kg. sade yağ 500 gr. antepfıstığı içi 500 gr. süt 50 gr. irmik 750 gr. şeker 350 gr. su TARİFİ Hamurun yapımı ve yufkaların açılımı baklava gibidir.Yufkalar üzerine yağ sürerek 10 kat üst üste konur ve 7*7 cm. olacak şekilde kare kare kesilir.Kesilen her kareye kaymaktan 2 küp şeker büyüklüğünde konarak üzerine fıstık serpilir ve iki ucu birbirini karşılayacak şekilde kapatılıp tepsiye dizilir.Ayrı bir kapta 350 gr. su şekerle kıvam yapılır ve 30 dk. pişirilen baklavanın üzerine dökülür. | |
17 Şubat 2008 Pazar
sobiyet
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder