30 Aralık 2007 Pazar

Bayram Tatliniz Sutlu Nuriye


SÜTLÜ NURİYE20 yaprak baklavalık yufka1 kase fındık150 gr. tereyeğıŞerbeti için:5 su b. tozşeker2,5 su b.su1,5 su b.sütHAZIRLANIŞI:Şerbeti için tencerye 5 su bardağı sütüzerine 2.5 su bardağı su ve 1.5 su bardağısüt ilave ederek şerbet hazırlayıp soğumaya bırakın.Tezgaha 10 yaprak baklavalık yufkayı serin.Üzerineyuvarlak tepsi alın ve tepsi eninde kesin.Fırın tepsisine yuvarlak kesilmiş yufkaları aralarınatereyağı sürerek tepsiye alın üzerine kalanparça yufkaları serpiştirin.Üzerine kırılmış fındıkları ekleyin.Üzerine kalan 10 adet baklavalık yufkayı da aynı şeklide ilave edin.Üzerine kalan eritilmiş tereyağını ekleyip öncedenısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.Pişen tatlınızın üzerine şerbetini dökerek servis edin.Yufkacınıza sipariş ederek aldığınız hazır baklavalık yufka ileartık bu tatlıları yapmak çok kolay

Hiç yorum yok: