25 Ocak 2008 Cuma

Kiymali yogurtlu makarna




malzeme


500gr spagetti (makarna)


500gr yogurt


250gr kiyma


1 bas sogan


1 bas sarimsak


1 demet maydanoz-nane


1 buyuk taze kirmizi biber


salca 1 kasik


sivi yag


karabiber tuz
YAPILISI


Bir tencerede makarnalari haslamak icin bi litre su kaynatin


bi taraftanda ince ince sogani sarimsagin yarisini kirmizi biberi kiyma iki kasik aycicek yaginda oldurun tuz karabiber salca ilave edin soganlarin diriligi gecince indiriin


bir kabada yogurtu hazirlayin geri kalan sarimsaklari maydanoz ve nane yi ince ince kiyin


haslanmis makarnalari indirsin servis tabaklarina koyup uzerine garnitur olarak oncelikle kiymalari sonra yogurdu gezdirin afiyet olsun




puf noktasi makarna yapismamais icin kaynatiginiz suya bi kasik aycicek yagi ilave edin




Hiç yorum yok: