29 Nisan 2008 Salı

Kisir tarifi




2 su bardagi ince bulgur
2 kasik salca 1/2 cay bardagi zeytin yag
2 limon
1 marul 2 salatalik 2 sivri biber 2 domates 1 demet nane 1 demet maydanoz karabiber kimyon tuz 2 sogan 2 dis sarimsak 2 kasik pul biber (varsa 6-7 tane kornison tursu)



iki bardak sicak suyu bulgurun uzerine dokun islanmaya birakin butun sebzeleri ilik suyla guzelce yikayin kabuklari olanlari soyun guzel bi salata yapin butun sebzelerle sarimsak haric
sarimsaklari bulgurun uzerine ince ince kiyin salca biber kimyon karabiber hepsini bulgura karistirin zeytin yagin yarisini dokup guzelce karistirin salatamizada limonlari zeytin yagin kalanlarini tuz pul biber dokup guzelce karistirin varsa eger kornisonlarinizida ince ince dograyin salatayi guzelce koftemize katin yanina ayran yada sicak cay guzel gider ama ben daha havalar soguk diye aksam yemegine yapmistim yaninada sebbzeli mercimek corbasi yaptim unutmayinki kisir rejim yapanlarda rahatlikla yiyebilirler bol limonlu afiyet olsun

23 Nisan 2008 Çarşamba

bebek jilesi


bu bebek jilesinide yegenime ordum 2 yumak bebek yunuyle 2 numara orgu tigi ile halledebiliyorsunuz urasmaya deger kolay gelsin

salata


cok sade bir salata bir tane marul
bir salatalik hiyar
4-5 tane domates
1 kirmizi biber
1 yesil acisiz biber
nane reyhan
1 bas sogan
sebzelerimizi cok temiz ve gayet ilik bir suyla yikadiktan sora
ince ince sirayla dograyalim marul domates salatalik sogan nane reyhan



uzerinede zeytin yag limon sirke pul biber tuz atip servis yapalim afiyet olsun

GÜL BÖREGI



BU BOREK ICINDE
malzeme :24 tane ince hazir yufka
400grm kiyma
3 bas sogan
400 gram ispanak (ben pancar kullandim)
tuz karabiber yaprak biber
1 bardak aycicek yag
1 bardak yogurt


yapilisi : soganalari ister robotla cekin ister ince ince kiyin kiymalari sogalanari 2 kasik aycicek yag ile hafif ateste uzeri kapali halde pisirmeye baslayin onlar bayag yumusayinca uzerine pancarlarinizi yada ispaanklarinizi dokun tuz karabiber yaprak biberlerinizi iyice yumusatana kadar pisirisin ama hep dusuk ateste birden kavrulur yoksa

bunlar pisince sogutmaya birakin yufkalarimizi ikiser ikiser aralarina cok az aycicek yag fircayla surerek kiymalarimizi bayag bir doldura doldura koyup kivrim halinde tepsiye dizin teker teker dizdikten sonra uzerine bir bardak yogurdumuzu firca yardimiyla surun firinda cok kisik isida 25 dk pisirin afiyet olsun

kadayf (sutlu)




bu kadayfida pazar gunu gelen misafirler icin yapmistik evde hazirda baska bise yoktu bizde dedim bugunde kadayf yapalim iyikide yapmisim


malzemeleri icin :1/2kg cig kadayif
1kilo toz seker
yarim limon
250gram tereyag
1/2 kg sut
bi su bardagi hergangi bir ic malzemesi (ceviz fistik badem findik) bizde fistiktan baska kimse yemiyor diye ben hep antep fistigi kulaniyorum


evet ilk ocagimiza 1kg sekerimizi 5 bardak suyla koyuyoruz yarim limonuda disini yikadiktan sora icine atiyoruz sekerimiz kaynamaya basladiginda yuzune toplanan kopuklerle birlikte limonuda aliyoruz serbet ne akide gibi nede su gibi olacak bi damla dusurdugunuzde dagilmicak
bi taraftanda genis bi yere kadayiflarimizi doker tiftikleriz
uzerine sutumuzu yedire yedire dokeriz ince ince tiftikledikten sora genis bir tepsiye bastira bastira dizeriz uzerinede 250gram tereyagimizi hafif ateste erittikten sora kadayifimizin uzerine doker orta derece firinda 25dk pisiririz altida ustude ne yanmis nede beyaz olmayacak sekilde aliriz firindan onceden kaynatigimiz ve sogumus serbetimizi kadayifin uzerine dokeriz kisa surede serbetini cekecektir zaten serveis yaparken dilimler halinde kesip uzerine malzemenizi serpistirip servis yapariz afiyet seker olsun

seray ve kek dunyasi





Kek yapmak bu kadar kolaymiymis demeyin bakin benim 6 yasinda kizim ozene bezene ne guzel kek yapti bize cumartesi gunu

kek icin benden istedigi malzemeler ise sunlar

4 yumurta
1 su bardagi yogurt
1 paket vanilya sekeri (arada yalamak icin 2 paket alin siz bebeklere :d)
50gram tereyag
3 corba kasigi kakao
250 gramda un
2 cay bardagi seker

bunlarin hepsini cirpiyorum annecim diyor seray tepsiden cikarmak cocuklara zor olur diye ben parafin kagit kullandim diyor uzerine bosalttim orta sicakliktaki firinda tabiki annsi olarak ben ilgilendim ben pisirdim oda takim etti pisince uzerine gerek pudra seker gerek hindistan cevizi serpin afiyet olsun

14 Nisan 2008 Pazartesi

burma antep fistikli burma





cok ama cok kolay bu tarifi bence dunku cocuklar en beceriksiz erkekler bile yapabilir :d


24 adet ince hamur yufka yada burmalik kadayf
250 gram fistik ici
1 kilo toz seker 1/2 limon suyu 250 gram tereyag





yufkalarimizin aralarina eritigimiz tereyagla iyice surdukten sora her birini ikiye katlayim arasina fistik icinden koyup kivirirarak tepsiye sekillice duzleriz ben aceleyle yaptim bunlari malum kizlarimda benim gibi kaprisli gece yarisi tatli diye tutrdu bende aceleden bunlari yaptim sekerimizide onceden koydugumuz ocagimizda iyice kaynatiriz icine yarim limon suyunuda ekliyerek kivrimlari hazirladigimiz tepsiyi cok hafif firinda 20-25 dk sakince pisirirz cikarip tepside cok guzel kaynamis olaan serbetimizi dokeriz ister sicak yeyin seray gibi ister yarini bekleyin gece gece tikinmayin hadin afiyet seker olsun

Tavuk gogsu




tavuk gogsu






malzeme 1 litre sut icin
6 kasik un
2 kasik pirinc unu
2 kasik nisasta
150gram tereyag
1 yumurta
1 paket vanilya
16 kasik seker
2 kasik hindisatn cevizi
tarcin

unu pirinc ununu nisatayi tereyagla kisik atese koyun yavas yavas kavurun uzerine vanilyayi atin hindistan cevizini atin rengi sararmaya baslayinca uzerine sutu dokun yumurtamizi kirin iyice karistira karistira pisirin sonra mixerde iyice mixerleyin sakiz gibi olana dek
daha sonra geri atese getirip altini son derece kisip 16 kasik sekerimizi atin atar atmaz iyice hizla karistirin sonra ister ayri ayri kaplarda ister genis bir tepsiyi dibini islatip icine dokup dondurun uzerine tarcin gezdirin afiyet olsun

yaprak sarmasi (kiymali)



bag yapragi sarmasi



malzeme:
300gram taze yada salamura yaprak
250 gram pirinc 250 gram kiyma 1 bas sogan
2 kasik domates salcasi 1 kasik biber salcasi
karabiber yaprak biber nar eksisi yada limon tuzu tuz bir demet maydanoz
1 kasik margarin






malzemeleri birbirine katip harc yapin bunlari yapraklarin aralarina ince ince koayarak iki yan kismi ondan sorada onden uca dogru sarin hava birakmamaya dikkat edin guzelce sardiktan sora bir tencereye dizin uzerini kapatacak kadar su koyun su koyarken bi taraftan koyunki sarmalari dagitmayin uzerinede ister iki tane domates ister bi kasik salca koyun cok az tuz atin 35 dk pisirin kaynayincaya kadar hizli ateste kaynadiktan sora normal harda suyu bitecektir zaten bitince indirdin afiyet olsun yanina nemi gider ayran cacik mercimek eritmesi yesil sogan...

8 Nisan 2008 Salı

Kol boregi

evet 12 adet ince yufka
250gram peynir
2 yumurta
1 kase yogurt
bi demet maydanoz
1 kasik reyhan
irice bi tane patates
2 fincan sivi yag



pataesi rendeleyin cig olarak yumurtanin bi tanesini kirin yogurt ve sivi yagla cirpin
parafin kagidin uzerine yufkalari bir bir dizin her katin arasina o karisimdan surun firca yardimiyla
en sna gelince rendelediginiz patates reyhan peynir maydanoz karisimi uzerine serin ve bunlarin hepsini rulo halinde yuvarlayin ve alimunyum kaghida sarip 25 dk kadar buzluga koyun
cikarinca ince dilimler halinde kesip firin tepsisne dizin uzerine obur tek kalan yumurtayi kirip tum olarak carpin ve surun firinda kisik ateste 20 dk kadar pisirin afiyet olsun



3 Nisan 2008 Perşembe

pohcalar...

evet pohca deyince bende sinir yok ben soganli pohcadan tutunda portakallida yaparim oanda elimde bulunana malzemedir onemli olan bir misafir gelecekse eger biraz daha gayret ederim ama hicte panik yapmam evde siz siz olun milfoy hamuru bulundurun her an her seye uygundur mesela su alttaki pohcalari onla yaptim hic degilse unla yogurtla urasmiyorum :d iki tane 350 gramlik milfoy hamuru bi konserve kutusu seftali elma pureside olabilir kayisi ister kurutulmus ister konserve icine birer ikiser kayisilari dizin hamuru sekil verecek goruntude parafinli kagida dizin uzerini bicakla cizin uzerine yumurta sarisi surup biraz buzluga koyun donar gibi olunca direk sicak firina koyun firin fazla sicak olmasin birden yanip ici pismez hadi kolay gelsin




ayni hazirliklarin icine peynir zeytin ispanak kiyma ilede yapabilirsiniz ben zeytinli yaparken zeytinleri ince ince dogruyorum hamurla karisinca azcikta peynir katiyorum





egerki hamuru evde yapmak isterseniz olcusu sunlar


500gram ince beyaz un (kepekli tahilli unda kulanabilirsiniz inanin bana dahada lezetli oluyor)

2 yumurta

1ckasigi seker

2ckasigi yas maya

2 corba kasigi yogurt

2 corba kasigi sivi yag (ben tereyag kualniyorum)

bu malzemeleri birbirine guzelce yedire yedire yogurun bayag bi yumusak hamur olsun

biraz dolaba koyun geri sogumus hamuru alin acin icine tereyag surun tekrar kat kat katlayip cok dar bi kaba koyup geri buz dolabina koyun 3 saat sora istediginiz kivama gelir iclerini istediginiz malzemeleri gariturleyip firina koyun afiyet olsun



tarhana corbasi

maras tarhanasi 400gram
sarimsak 2dis

nane ve tereyag



tarnaha bol suyla ocaga hafif atese birakilir iyice kaynayinca mixer den gecirilir iki dis sarimsak icinde rendelenir tavada yag eritilip yuzune nane atilir afiyet olsun