17 Şubat 2008 Pazar

kunefe


1 kg kadayıf 800 gr tuzsuz beyaz peynir 300 gr tereyağı

Şurubu: 1 kg şeker Şeker üstünü kapatacak miktarda suyla kaynatılarak ağdalı bir şurup elde edilir. Ateşten indirmeden önce biraz limon suyu damlatılır.


İnce kenarlı 60 cm çapında bir tepside künefenin ortası açılıp tereyağı konulur. Hafif ateşte yağ künefeye yedirilip elle iyice tiftiklenir. Ateşten indirilen künefe ikiye ayrılır. Aynı tepsiye biraz tereyağı sürülüp ayrılan künefenin yarısı yarım cm. incelikte yayılıp sıkıca bastırılır. Üstüne ufalanmış tuzsuz taze peynir kenarlara taşmayacak biçimde yerleştirilir. Künefenin diğer yarısı peynirin üstünü kapatacak şekilde yarım cm incelikte, düzgün bir biçimde yayılıp, sıkıştırılarak kuvvetli ateşin üstünde hafif hafif döndürülerek altı pembeleşinceye kadar kızartılır. Ayrı yağlanmış bir tepsiye alt üst edilir. Diğer tarafı da kızartılıp pembeleştikten sonra bir tarafa alınır. Üzerine hazırlanan sıcak şurup dökülür. Sıcak servis yapılır.
__________________

sobiyet



Şöbiyet

MALZEME;
1 kg. sert buğday unu
3 yumurta
10 gr. tuz
50 gr. nişasta
1 kg. sade yağ
500 gr. antepfıstığı içi
500 gr. süt
50 gr. irmik
750 gr. şeker
350 gr. su

TARİFİ
Hamurun yapımı ve yufkaların açılımı baklava gibidir.Yufkalar üzerine yağ sürerek 10 kat üst üste konur ve 7*7 cm. olacak şekilde kare kare kesilir.Kesilen her kareye kaymaktan 2 küp şeker büyüklüğünde konarak üzerine fıstık serpilir ve iki ucu birbirini karşılayacak şekilde kapatılıp tepsiye dizilir.Ayrı bir kapta 350 gr. su şekerle kıvam yapılır ve 30 dk. pişirilen baklavanın üzerine dökülür.
Msn nickleri, güzel nickler, kaspersky key, eylem resimleri, dini film, filmler, aşk resimleri, Bedava Oyun indir, Program, Bedava indir, Aşk Resimleri, Aşk Şiirleri, Temalar, Video, Youtube, Güncel Haber, Resimleri, Eylem, Gaffur Resimleri, Şarkı Sözleri, Sohbet, Eğlence, Bedava, Msn, Download, Msn Programları, Manzara Resimleri, Fıkralar, Sinema, Video Klip, Sanatçı Resimleri, Müzik Notaları, Msn nickleri, Güzel nickler, Aşk resimleri, Değişik Avatarlar Bedava Oyun Program İndir - Ödev İndir - Resim Galerisi - Youtube Videolar - Komik Resimler İndir - Aşk Resimleri - Oyun indir -Temalar - Program indir - Msn Programları - Resim Galerisi - Diziler - Youtube Videolar - Resim Galerisi - Eylem Resimleri - Dini Konular - Sağlık Arşivi - Cep Telefonu - Spor Haberleri - Sanatçılar - Aşk&Sevgi - Burçlar - Chat - Film - Komik Videolar - Bilgisayar Programları - Online Oyunlar - Bedava indir - Şarkı Sözleri - Ödev Arşivi - Program Download - Hayvanlar Alemi - Bjk Resimleri

baklava


Tatlılar





Baklava

MALZEME;
1 kg. sert buğday unu
3 yumurta
10 gr. tuz
50 gr. nişasta
1 kg. sade yağ
500 gr. antepfıstığı içi
500 gr. süt
50 gr. irmik
750 gr. şeker
350 gr. su

TARİFİ ;
Un tezgah üzerine daire şeklinde dökülerek ortası boş bırakılır.Üç yumurta tuz ile çırpılarak az miktarda su ilave edilir ve unla yoğrulur.Yoğurma sırasında hamurun üzerine hafif su serpilerek kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar yoğrulur.


Hamur fitil şeklinde uzatılarak iki parmak eninde kesilir (her biri yaklaşık 75-100 gr) el ile yassılaştırılır.Tekrar hafif nişasta serpilerek üst üste konur.(6-12 adet arası).Ve bu hamurlar açılır.Hamurlar oklavayla kenarından ortasına doğru inceltilir.Hamurun yarı çapı 25-30 cm. olunca elle nişasta serpilerek hamur üst üste getirilir.Baştaki işlem 3 defa tekrarlanır.Hamur eni 60 boyu 120-140 cm. kadar açılır.Açılan hamur baklava yapılacak tepsinin büyüklüğünde kesilir.Bunlar küçük oklavaya sarılır.İçinden en pürüzsüz olan iki tanesi yüzlük ve yüzlük altı olarak seçilir.Tepsiye ince bir kat yağ sürülür.Tepsi büyüklüğünde kesilen yufkadan oklava ile iki kat serilir.Bu işlem 12 veya 14 kat yufka serilene kadar devam eder.Daha önceden hazırlanmış krema halindeki kaymak tepsiye dökülüp bıçak ile iyice yayılır.Üzerine çekilmiş fıstık serpilir ve üstü açılan yufka ile döşenir.Üstüne yüzlük diye ayrılan hamurdan 10-12 kat serilir.Aralarına yağ atılır.Kenarları düzeltilir.Keskin dilim bıçağı ile mekik,muska ve parmak kare şeklinde kesilir,eritilmiş sıcak yağ üzerinde gezdirilir ve fırına verilir.Fırın 230-260 derecede olmalıdır.Fırında baklavalar sürekli yer değiştirerek sürekli çevrilir.Baklava 4-5 dk. sonra hazır olur.Daha sonra dilim halinde kesilen yerlerin arası bıçak ile açılır.Ateş üzerinde 2-3 dk. tutulur ve şeker verme işlemine başlanır.1 kg. şeker 350 gr. su ile iyice kaynatılıp kıvam yapılır.Kepçeyle üzerine sıcak olarak yavaşça yedirilir.Oynatılmayarak soğuyuncaya kadar bekletilir ve servise hazır hale gelir.
Kaymağın hazırlanması;500 gr. süt ateş üzerinde kaynatılır.Sonra irmik yavaş yavaş boşaltılır ve devamlı karıştırılıp soğumaya bırakılır.

katmer




Katmer


MALZEME;
Hamur için;150 gr. un
1 çay bardağı su
1 çay bardağı tuz
İçi için;2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı çekilmiş antepfıstığı
100 gr. süt kaymağı

TARİFİ:Hamur malzemeleri birbirine karıştırıldıktan sonra yoğrulur. Kulak memesi yumuşaklığına gelince avuç içiyle yumak haline getirilir.Biraz ayçiçek yağıyla ve bir saat dinlendirilir.Hamuru açmak için yumak el ile ezilir ve merdane ile açılır. Elle havada çevrilerek açılır;kağıt inceliğine gelince elle düzeltilir ve muska gibi katlanıp dört köşe haline getirilir.Açılan hamura iç malzemeleri konarak tekrar dört köşesinden katlanır.Tepsiye konarak fırına sürülür.10-15 dk. fırında kızarıncaya kadar pişirilir.Katmer servise hazırdır.
Msn nickleri, güzel nickler, kaspersky key, eylem resimleri, dini film, filmler, aşk resimleri, Bedava Oyun indir, Program, Bedava indir, Aşk Resimleri, Aşk Şiirleri, Temalar, Video, Youtube, Güncel Haber, Resimleri, Eylem, Gaffur Resimleri, Şarkı Sözleri, Sohbet, Eğlence, Bedava, Msn, Download, Msn Programları, Manzara Resimleri, Fıkralar, Sinema, Video Klip, Sanatçı Resimleri, Müzik Notaları, Msn nickleri, Güzel nickler, Aşk resimleri, Değişik Avatarlar Bedava Oyun Program İndir - Ödev İndir - Resim Galerisi - Youtube Videolar - Komik Resimler İndir - Aşk Resimleri - Oyun indir -Temalar - Program indir - Msn Programları - Resim Galerisi - Diziler - Youtube Videolar - Resim Galerisi - Eylem Resimleri - Dini Konular - Sağlık Arşivi - Cep Telefonu - Spor Haberleri - Sanatçılar - Aşk&Sevgi - Burçlar - Chat - Film - Komik Videolar - Bilgisayar Programları - Online Oyunlar - Bedava indir - Şarkı Sözleri - Ödev Arşivi - Program Download - Hayvanlar Alemi - Bjk Resimleri

dolama




Dolama

MALZEME;
1 kg. sert buğday unu
3 yumurta
10 gr. tuz
100 gr. nişasta
700 gr. sade yağ
1250 gr. antepfıstığı içi
500 gr. şeker
3 çay bardağı su


TARİFİ:Un tezgah üzerine daire şeklinde dökülerek ortası boş bırakılır.Üç yumurta tuz ile çırpılarak 1 çay bardağı su ilave edilir ve unla yoğrulur.Yoğurma sırasında hamurun üzerine hafif su serpilerek kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar yoğrulur.Yoğrulan hamur kol kalınlığında 70'er gramlık parçalar halinde kesilir.Bu hamurlar yan çevrilerek üzerine nişasta serpilir ve avuç içiyle bastırılarak yoğrulur.Bu hamurlar merdane ile tabak şeklinde açılarak üstüne ve altına nişasta serpilir.Sonra bu hamurlardan 10 tanesi üst üste konarak baklava oklavası ile tepsi büyüklüğünde açılır.Bunların arasına nişasta atılır ve her biri 70 gramlık hamur rulo şeklinde üst üste sarılır ve kumaş topu haline gelen bu grup elle ovalanır.Yufkalar arsına nişasta konarak üst üste sağılır.Bu işlem 3 kez yapıldıktan sonra tezgaha yatırılır.Her 70 gr.lık hamur 200*120 cm halinde olmalıdır.Bu yufkalar 20*30 cm. ebatlarında kesilir.Kesilen her iki kat hamurun arasına iç fıstık serpilir.Bu parçalar oklavalara sarılır ve oklavada çıkarılır.Altı yağlanmış tepsiye kenardan başlayarak dizilir.Üzerine 600 gr. civarında eritilmiş sade yağ eşit olarak gezdirilir ve tepsi düşük ısıda fırına sürülür. Tepsi devamlı çevrilerek 25-30 dk. pişirilir.Fırından çıkan dolamaya sıcak kıvamdan 4 çorba kepçesi kadar dökülür ve düz bir zeminde 30 dk. soğumaya bırakılır.Dolama servise hazırdır.
Kıvamın Hazırlanması;500 gr. toz şeker ve 2,5 bardak su 103 derece ısıya gelinceye kadar kaynatılır.

kadayif




Burma Kadayıf

MALZEME;
1 kg. çiğ burma kadayıf
1 kg. toz şeker
500 gr. antepfıstığı içi
600 gr. sade yağ
½ litre su

TARİFİ:
Çiğ burma kadayıf uzun bir tezgahın üzerine serilir.Kenarları düzeltilerek içerisine fıstık içi konur ve bir taraftan sarılmaya başlanır.İnce uzun şekildeki kadayıf yağlanmış tepsiye ortadan başlanarak burma şeklinde dizilir.Daha sonra sade yağ eritilerek dökülür.Tepsi düşük ateşli fırında kızarana kadar (20 dk.) pişirilir.Pişirilen kadayıfın yağı süzülür ve başka bir tepsiye ters çevrilerek konur.Süzülen yağ tekrar kadayıfa dökülerek hafif kızarıncaya kadar (10 dk.) pişirilir ve kalan yağ yeniden süzülür.Sıcak halde şerbeti üzerine dökülür.Kadayıf şerbetlendikten sonra 5 dk. kısık ateşte pişirilir ve servise sunulur.
Kıvamın Hazırlanması;1 kg. toz şeker ve yarım litre su yüksek ateşte kaynatılır.
Msn nickleri, güzel nickler, kaspersky key, eylem resimleri, dini film, filmler, aşk resimleri, Bedava Oyun indir, Program, Bedava indir, Aşk Resimleri, Aşk Şiirleri, Temalar, Video, Youtube, Güncel Haber, Resimleri, Eylem, Gaffur Resimleri, Şarkı Sözleri, Sohbet, Eğlence, Bedava, Msn, Download, Msn Programları, Manzara Resimleri, Fıkralar, Sinema, Video Klip, Sanatçı Resimleri, Müzik Notaları, Msn nickleri, Güzel nickler, Aşk resimleri, Değişik Avatarlar Bedava Oyun Program İndir - Ödev İndir - Resim Galerisi - Youtube Videolar - Komik Resimler İndir - Aşk Resimleri - Oyun indir -Temalar - Program indir - Msn Programları - Resim Galerisi - Diziler - Youtube Videolar - Resim Galerisi - Eylem Resimleri - Dini Konular - Sağlık Arşivi - Cep Telefonu - Spor Haberleri - Sanatçılar - Aşk&Sevgi - Burçlar - Chat - Film - Komik Videolar - Bilgisayar Programları - Online Oyunlar - Bedava indir - Şarkı Sözleri - Ödev Arşivi - Program Download - Hayvanlar Alemi - Bjk Resimleri

fistikli baklava antep


FISTIKLI BAKLAVA
Hamur hazirlanisi icin tiklayin

Malzeme:

1 kg. ekstra sert buğday unu,

5 yumurta, * 10 gr. tuz,

50 gr. nişasta, * 1 kg. sade yağ,

500 gr. Antep fıstığı içi,

500 gr. süt,

1 50 gr. irmik,

1250 gr. şeker,

450 gr. su.

YAPILISI

Un tezgah üzerine daire şeklinde dökülerek ortası boş bırakılır. Üç yumurta, 10 gr. tuz ile çırpılarak az miktarda su ilave edilir ve unla birlikte yoğurulur. Yoğurma sırasında hamurun üzerine hafif su serpilerek, kulak memesi yumuşaklığında kıvama gelinceye kadar yoğurulur. Hamur fitil şeklinde uzatılarak iki parmak eninde kesilir (her biri yaklaşık 60-90 gr. arası olacak), el ile yassılaştırılır. Tekrar hafif nişasta serpilir üst üste konulur (10 adet veya 18 adete kadar çıkabilir) ve açılır. Bu hamurlar oklavayla kenarından ortasına doğru elle inceltilir. Hamurun yarı çapı 25-30 cm. olunca, elle nişasta seprilerek, hamur üst üste getirilir. Baştaki işlem 3 defa tekrarlanır. Hamur eni 60 cm boyu 120-160 cm kadar açılır. Açılan hamur baklava yapılacak tepsinin büyüklüğünde kesilir. Bunlar küçük oklavaya sarılır. İçinden en ince ve en pürüzsüz olanı yüzlük ve yüzlük altı olarak seçilir.

Baklava yapılacak tepsiye ince bir kat yağ sürülür. Tepsi büyüklüğünde kesilen yufkadan oklavayla iki kat serilir. Bu işlem 15 veya 19 kat yufka serilene kadar devam eder. Daha önceden hazırlanmış krema halindeki kaymak tepsisinin ortasına dökülüp bıçak yardımı ile her tarafına yayılır (her tarafın eşit olması çok önemlidir). Üzerine çekilmiş fıstık serpilir ve üstü açılan yufka ile döşenir. Üstüne yüzlük diye ayrılan hamurdan 18-20 kat serilir. Aralarına yağ atılır.

Kenarları ice dogru düzeltilir. Keskin dilim bıçağı ile mekik, muska ve parmak kare şeklinde kesilir, eritilmiş kizgin yağ üzerine gezdirilir ve fırına verilir. Fırın 250-260 derece sıcaklıktadır. Fırında tepsiler devamlı yer değiştirerek çevrilir. Baklava 45-50 dakika sonra hazır olur. Hazır olduktan sonra dilim halinde kesilen yerlerin bıçakla arası açılır. Ateş üzerinde 2-3 dakika tutulur ve şeker verme işlemine başlanır. 1.250 gr. şeker 450 gr. su ile iyice kaynatılıp kıvam yapılır,yeterince kepçeyle üzerine ilik olarak yavaşça dokulur Oynatılmayarak iliyincaya kadar bekletilir arasi acilinca ve servise hazır afiyet olsun.

Not: Şeker kaynadığı yerde 107-112 derece arası olmalı ve kepçeyle bakıldığında hafif sünmüş olması gereklidir. Kaymağın hazırlanışı, 1 kg. süt ateş üzerinde kaynatılır. Sonra 150 gr irmik yavaş yavaş boşaltılır devamlı karıştırılır ve soğumaya bırakılır.

5 Şubat 2008 Salı


buda benim salim aci sarimi desem garip bi yesil aslinda kula,nmaya basladim bile bu hafta sonumu bunu bitirmekle gecirdim eve aldigim bi kac yumak vardi ortalikta dolasip duruyordu simdi boynumda gezio :d hadi sizde urasin calisin biraz

4 Şubat 2008 Pazartesi







babamin sapkasi dun gece ordum insallah begenirde