11 Ekim 2007 Perşembe
9 Ekim 2007 Salı
KARNIYARIK BÖREĞİ
Karniyarik böregi
Malzemeler:
6 adet yufka
3/4 paket margarin
1,5 çay bardağı sıvı yağ(yada yumurta+1çay kaşığı toz şeker)
İçi için;
250 gr lor peyniri(3 orta boy haşlanmış patates de olabilir+1 adet soğan+baharat)
1 cay kaşığı tuz
1 cay kaşığı karabiber
yarım demet maydanoz
Yapılışı;
İçi için Peynir, yıkanmış doğranmış maydanoz, tuz ve karabiberi karıştıralım. Tuz ayarı için bence siz yinede iç malzemenin tadına bir bakın. Çünkü; herkesin tuz kararı farklı olabilir. Daha sonra margarini eritin. Yufkalardan birini düz bir zemine serin. Üzerine erittiğimiz margarinden sürün ve ikinci yufkayı da üzerine serin. Yufkaları 12 adet pasta dilimine böler gibi bölün. Yufkanın kıyısına harçtan koyun ve içi dışarıya çıkmayacak şekilde ortaya doğru sarın. Diğer yufkalara da ikişerli olarak aynı işlemleri yapın. Sonunda 36 adet böreğiniz olacak. Son olarak üzerine dilerseniz yumurta ,dilerseniz sıvı yağ sürün ve bıçakla üzerlerinde 2,5-3 cm çizik atın. Böylelikle böreklerin karnını yarmış oluyorsunuz.Yağlanmış tepsiye borekleri dizin. Ben yumurta+1cay kaşığı tozşekeri karıştırarak sürdüm . Böyle yapınca börek soyunca biraz yumuşuyor. Bunu yengem yaptığında üzerine bitkisel sıvı yağ sürmüştü. Öyle yaptığınızda çıtır bir börek oluyor. 175 derecede üzerleri kızarana kadar fırınlayın. Ben yaklaşık 35 dk. tuttum.
Afiyet olsun...
Havuçlu Kek
Malzemeler:
- 4 Yumurta
- 3 Su bardağı un
- 2 Su bardağı tozşeker
- 1 Su bardağı sıvı yağ
- 1 Paket kabartma tozu
- 2 Su bardağı havuç rendesi
- 1 Çay kaşığı tarçın
- 1 Su bardağı iri çekilmiş ceviz içi yada fındık
- 1 Paket vanilya
Kreması:
- 1 yumurta
- 50 gr. Margarin
- 2 su bardağı süt
- 3 çorba kaşığı un(tepeleme)
- ½ su bardağu şeker
- 2 paket vanilya
Yapılışı:
- Çukur bir kasede yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp, köpük köpük oluncaya kadar çırpın.
- Sıvı yağı ekleyip yarım dakika daha çırpalım.
- Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını ekleyip düşük ayarla karıştırın.
- Havuç rendesini, iri çekilmiş cevizi ekleyip karıştıralım.
- Kalıbı margarinle yağlayıp kalıbın tabanına un serpelim.
- Hamuru kalıba boşaltıp 190 derece ısılı fırında pişirelim.
- Keki kalıbın içinde soğutarak çıkardıktan sonra üzerine ve yanlarına krema sürelim.
- Buzdolabında 4-5 saat bekledıikten sonra servis yapalım.
Kremanın Yapılışı: Tencereye unu, şekeri, sütü, çırpılmış yumurtayı alıp karıştıralım. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişirelim. Kremayı alıp ateşten soğutalım. Margarinini eritmeden ekleyelim. Vanilyaları ekleyelim. Mikserle yarım dakika çırpalım. Kekin üzerine sürmeye hazır.
Afiyet Olsun.
neskafeli kek
NESKAFELİ- DAMLA ÇİKOLATALI KEK
Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı granül neskafe
- 1 yada 1.5 su bardağı damla çikolata (tercihinize bağlı)
- 1 paket kabartmatozu
- 1 paket vanilya
Yapılışı :
- Kalıp yağlanıp unlanır. Fırını yakın.
- Şeker ve yumurta yoğurt kıvamına gelinceye kadar çırpılır.
- Süt,yağ, neskafe ve vanilya ilave edilip karıştırılır.
- Un, kabartmatozu ilave edip iyice karıştırın.
- Karışımı kek kalıbına boşaltıp, önceden orta derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin.
***Bu pişme süresi kek kalıbınıza göre değişebilir. Siz dikkatli olun.
Afiyet olsun.
İRMİK HELVASI
Malzemeler:
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı irmik
- 3,5 su bardağı su
- 125g. margarin veya tereyağı
- 50g. çamfıstığı, fıstık içi, hidistancevizi yada ceviz
- 2 paket vanilya
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ (eğer ceviz yada hindistan cevizi ile servis yapacaksanız gerekmez)
Yapılışı: (7-8 kişilik)
- Tencereye yağı alıp eritelim. İrmikleri ekleyelim. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak irmikleri, hafifçe esmerleşip meyanesi gelene dek kavuralım.
- Ateşi kapatıp kaynar haldeki suyu ekleyelim. Tencerenin kapağını kapatıp 10dak.
- İrmiklerin suyu çekmesini sağlayalım. Sonra şekeri ve vanilyaları ekleyip bir kez karıştırarak 5dak. demlendirelim.
- Bir tavada sıvı yağı kızdırıp çamfıstıklarını yada fıstık içi ekleyerek pembeleşene dek kavuralım. ( bu aşama sadece içine antepfıstığı yada fıstık içi ilave etmek isteyenler için )
- Fıstıkları helvaya ilave edip karıştırarak servis yapalım.
Afiyet olsun
AŞURE
- 1,5 su bardağı aşurelik buğday
- yarım su bardağı nohut
- yarım su bardağı kurufasulye
- yarım su bardağı kuru üzüm
- 10-15 adet kuru kayısı
- 1 su bardağı yer fıstığı
- 7-8 adet kuru incir (ben evdekiler yemediği için tercih etmiyorum)
- 1 adet elma
- 2 su bardağı şeker
- tuz
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz yada fındık içi
- tarçın
YAPILIŞI;
- Nohut ve kuru fasulyeyi 1 gece önceden aynı kapta ıslatın. Daha sonra suyunu süzüp, düdüklü tencereye aktarın. Üzerini iki parmak geçecek şekilde soğuk su ilave edip 30-35 dakika kadar kaynatın.
- Buğdayları güzelce yıkadıktan sonra suyunu süzün. Sıcak su ile akşamdan ıslatın. Bir tencereye aktarın. Buğdayların üzerine dört parmak geçecek şekilde soğuk su ile yumuşayana kadar kaynatın.
- Kayısı, üzüm ve inciri güzelce çöplerini ayıklayın ve yıkaın. Kayısılar ı tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Bir tencereye kayısı ve üzümleri aktarın ve bunların üzerlerini iki parmak geçen soğuk su ile 10-15 dakika kadar kaynatın.
- Büyükce bir tencereye kaynatılmış nohut ve fasulyeyi, buğdayı ve kuru meyvaları sularıyla beraber aktarın. Suyu yeterli değilse yeterince kaynamış su ilave edin.( baklagillere sonradan ilave edilen soğuk su sertleştirir.Ben sulu yapyorum. Sebebi aşure piştikten 1 saat kadar sonra katılaşmaya başlıyor. Ayrıca biz sulu seviyoruz.)
- Tencerenin altını orta hararetli ateşe getirin. Kaynamaya başlayınca şekerini ilave edin. Şekerin mikaterını kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirdiniz.)10-15 dakika kadar daha kaynatın.
- Altını kapatın. Tavla zarı büyüklüğünde doğranmış elmaları, incirleri ve yer fıstığını ilave edin. Bir çimdik tuz katın ve karıştırın. (koyu kıvamlı bir aşure isteyenler bu noktada 1 su bardağısoğuk su ile inceltilmiş 1 çorba kaşığınışasta ilave edebilirler)
- Tarçın ve cevizi servis tabaklarına koyduktan sonra üzerine serpin. Eğer cevizi tencereye karıştırırsanız aşureniz kararır.
Afiyet olsun
SODALI BÖREK
- 6 adet yufka
- yarım kilo tuzsuz lor yada yağsız peynir
- 1 demet maydanoz
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 2 adet yumurta (birisinin sarısını üzerine sürmek için ayır)
- 1 küçük şişe soda (madensuyu - 20 cl)
- tuz, karabiber, kırmızı pul biber
- susam, çörek otu
Yapılışı:
- Maydanozun saplarını temizleyip. Peynir rendesi yada lor ile karıştırın. İçine damak zevkinize göre tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ilave edin.
- Tepsinin tabanını 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ ile yağlayın
- Süt, yumurta ve sıvı yağı bir kabın içinde güzelce çırpın. (tuz ilave etmeyin)
- İlk yufkayı tepsinin tabanına kırışık bir şekilde tepsinin tabanını eşit kapatacak şekilde yerleştirin. Sütlü harç ile bu yufkayı azar azar kaşıkla ıslayın. İkinci yufkayıda tepsiye yerleştirin. Onunda üzerini sütlü harç ile ıslayın.
- Peynirli harcın yarısını tepsinin heryerine eşit olacak şekilde yayın.
- Daha sonra iki adet yufkayı aralarına sütlü harçtan ıslatarak döşeyin.
- Kalan peynirli harcı yufkanın üzerine yayın.
- Beşinci yufkayıda buruşuk bir şekilde tepsiye yerleştirin.ve üzerini kaşıkla ıslayın.
- En son yufkayı tepsinin ebatlarına göre kıyılarını kesin.
- Kıyılarını tepsiye güzelce yerleştirin. Sütlü harç ile ıslayın.
- En üst yufkayı düzgünce tepsiye yerleştirin.
- Tepsideki döşenmiş yufkaları istediğiniz boyutlarda güzelce kesin.
- Kalan sütlü harç varsa böreğin üzerine dökün.
- Bir şişe sodayı kestiğiniz yerlerden eşit olarak tepsiye dökün.
- Buz dolabında en az 6-8 saat bekletin.
- Dolaptan alınca üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürüp, çörek otu ve susam ilave edip 180 derece fırında üzeri kızarana kadar fırınlayın.
Afiyet olsun
DÜĞÜM POĞAÇA
- 1 paket yaş maya
- 2 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı sıvı yağ
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- 1 adet yumurta (sarısı üzerine, akı içine)
- çörek otu ve susam
İç malzemesi:
- 150 gr peynir
Yapılışı:
- 2 su bardağı sütü biraz ısıtın. (sıcak olmasın)
- Hamuru yoğuracağınız kaba boşaltın.
- 1 paket mayayı kabın içine ufalayın ve elinizle sütle iyice homojen bir karışım olasıya kadar karıştırın.
- Sıvıyağıda bu karışıma ilave edin. Yine bir iki karıştırın. Tuzunu ve yumurta akını ilave edin.
- Yavaş yavaş ununu ilave edin ve bir yandan elinizle karıştırın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ilave edin ve güzelce yoğurun.
- Üzerini örtün. Bu arada peyniri rendeleyin. (Yaklaşık 10 dakika bu şekilde hamurun beklemesi yeterli)
- Daha sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve bir tepsiye dizin, üzerine bez örtün ki hamur kabuk bağlamasın. Siz bütün hamuru bu şekilde yapasıya ilk yuvarladığınız hamur mayalanmış oluyor. Bu yüzden ilk o topalağı alın ve düz bir zemin üzerinde elinizle oval şeklinde açın . Uzun kenara 1 tatlı kaşığı kadar peynir koyun ve rulo yapın. Elinizle ruloyu yuvarlayarak 1 karıştan uzun bir rulo yapın. Bu rulo şeklinde ki hamura bir düğüm atın ve düğüm yeri alta gelecek şekilde tepsiye dizin. (hamur yeteri kadar yağlı olduğu için tepsiyi yağlamaya gerek yok)
- Tepsiye dizilen hamurların üzerine yumurta sarısı sürün. Üzerine çörek otu ve susam ektikten sonra önceden ısıtılmış fırında 10 dakika mayalandırın. Daha sonra fırının sıcaklığını 185 derceye getirin ve üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun
SİGARA BÖREĞİ
Malzemeler :
- 3 yufka
- 250 gr. beyaz beynir (yağlı)
- 3-4 dal dereotu (isterseniz)
- yarım demet maydanoz
- 2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
Yapılışı :
- Yufkaları16 pasta dilimi şeklinde kesin.
- Peyniri çatalla ezin, maydanozu ve dereotunu ince ince kıyın, peynirin içine ilave edin, hepsini karıştırın.
- Yufkanın bir üçgen parçasının geniş tarafında malzemeden bir tatlı kaşığı koyun, iki tarafını kıvırın (sağ ve sol tarafından birer cm. içe katlayın) ve çok sıkı olmadan 2 cm. genişliğinde olacak şekilde sarın, sivri ucuna 3 cm. katla fırça veya elinizle ıslatın ve sonunda kadar sarın.Böylece malzeme dağılmadan kızartabilirsiniz.
- Hepsini böylece sardıktan sonra harlı ateşte pembe kızartın. Kızarttığınız böreklerin yağını alması için servis tabağına peçete kağıdı koyup böreklerini üzerine dizebilirsiniz.
Not:
Beyaz peynir yerine, kaşar peyniri rendesi ve beraberinde ince kıyılmış (2 cm.) pastırma dilimleri de kullanabilirsiniz. Bu durumda maydanoz ve dereotu eklemeniz gerekmez
KIYMALI KÖMBE
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım paket yaş maya (yada 1 tatlı kaşığı kuru maya)
- 1-2 tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı şeker
- Aldığı kadar un
İç malzemesi:
- 250 gr dana kıyma
- 1 adet büyük soğan
- 2 adet domates
- 3 adet yeşil biber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta( sarısı üzerine sürmek için)
- tuz, karabiber
Yapılışı:
- Önce kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamur ikiye bölünür. Birinci hamur tepsi büyüklüğünde açılır. Üzerine sıvı yağ sürülür ve hamur dörde katlanır. Beklemek üzere bir kenara alınır. Aynı işlem diğer hamur içinde yapılır.
- İçini hazırlamak için ; önce tavaya bir miktar sıvı yağ aktarılır. Daha sonra kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurulur.
- Doğranmış soğan ve biber ilave edilir. 4-5 dakika kavrulduktan sonra doğranmış domatesi ilave edilir.
- Domateste 4-5 dakika kavrulduktan sonra tuz, karabiber katılır ve ocağın üstünden alınarak ılınması için bir kenara alınır.
- Tepsi yağlanır ve hamurlardan biri tepsi büyüklüğünde elle yada merdaneyle açılır. Tepsiye yerleştirilir.
- Üzerine kıyma harcının tümü serilir.
- Diğer hamurda tepsi büyüklüğünde açılır ve tepsiye yerleştirilir.
- En son üstüne yumurta sarısı sürülür.
- Bıçakla dilimlenir.
- 200° C derece fırında kömbenin altı ve üstü güzelce kızarana dek fırınlanır.
Afiyet olsun.
PİLAV
Malemeler:
- 1 su bardağı pilavlık pirinç
- 1 çorba kaşığı tereyağ ( margarin yada 3 çorba kaşığı bitkisel yağ)
- 1,5 çorba kaşığı şehriye
- 2 su bardağı kaynak su ( dilerseniz et suyu, yada tavuk suyu)
- tuz
Yapılışı:
- Pirinci ayıklayıp güzelce yıkayın. Suyunu çok iyi süzün.
- Pilav tenceresinde(*) yağı eritip şehriyeleri çok az kavurun.
- Tencereye daha sonra pirinçleri koyun.
- Pirinçler tek tek taneler haline gelinceye kadar sürekli karıştırarak kavurun.
- Sicak suyunu tencereye boşalt ve tuzunu içine karıştır. Kapağını kapat.
- Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişir. (Bu ölçü malzeme için 7-10 dakika arasında olabiliyor. Ama siz yinede kontrol edin. Her pirincin suyu çekmesi farklı olabiliyor.)
- Bir havlu kağıdı tencerenin üzerine örtüp kapağını da üzerine kapatın. Bu şekilde pilavınız güzelce demlenmiş olur.
Afiyet olsun.
8 Ekim 2007 Pazartesi
HAZIRLANIŞI : Ön hazırlık olarak, verilen malzemeyle şerbeti hazırlayalım. Ateşten alarak, soğumaya bırakalım. Hamuru yoğuracağımız kaba yoğurdu, eritip soğuttuğumuz margarini, yumurtayı, sıvı yağı ve sirkeyi alalım.Azar azar unu ve kabartma tozunu ilave ederek, kulak memesi kıvamında, bir hamur elde edelim. Hamuru iki eşit parçaya bölelim. İlk parçayı, merdaneyle yarım parmak kalınlığında açalım. Açtığımız hamurdan, su bardağı yardımıyla yuvarlak parçalar çıkartalım. Hamurdan ayırdığımız ikinci parçayı da aynı şekilde açalım. Su bardağıyla birinciye eşit sayıda yuvarlaklar keselim. İkinci parçadan kestiğimiz parçaların ortasını küçük bir kapakla kesip, çıkartalım. Simit şeklindeki ikinci parçaları, birincinin üzerine yumurta akı sürerek yapıştıralım. Havuz şekli alan tatlılarımızın boşluklarına birer yarım ceviz içi yerleştirelim. Hafifçe yağlanmış tepsiye tatlıyı dizelim. Fırına sürmeden önce üzerine yumurta akı sürelim. Tatlımızı orta ısıda pişirelim. Tatlılar fırından çıkar çıkmaz, şerbeti üzerlerine gezdirelim. Not : Dilerseniz, bir paket krem şantiyi, bir çay bardağı suyla karıştırarak, krema hazırlayabilir ve tatlının orta kısmını doldurup, süsleyebilirsiniz. |
|
HAZIRLANIŞI : Şerbetin hazırlanması: 2,5 su bardağı suyu ve 2,5 su bardağı şekeri tencereye alın. Kaynamaya başladıktan 10-15 dakika sonra 1/4 limon suyunu ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın. Hamurun hazırlanması: 1 paket yumuşak margarin ile 3 su bardağı unu birbirine yedirin. Bu karışıma sırayla 1-2 kaşık yoğurt, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yumurta ve 1 paket kabartma tozu ekleyerek hamur yapın. Hamurun üzerini bezle örterek 10 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Bu parçaları bir kevgirin üzerinde elinizle bastırarak avcunuzun ortası kadar açın. Hamurun içine 1 tatlı kaşığı ceviz koyun ve her iki ucunu birbirinin üzerine getirin. Kalburabastıları katlanan kısmı altta kalacak şekilde fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 180C'de 10-15 dakika pişirin. Sonra ısıyı 200C'ye getirip üzerinin kızarmasını bekleyin. Üzerleri kızarınca fırından çıkarın. Sıcak tatlıların üzerine soğumuş şerbeti dökün. Afiyet olsun. |
|
HAZIRLANIŞI : Zeytinyağı, su ve limon suyunu karıştırıp içine unu azar azar ekleyin. Elle çırpın. Cıvık bir halde iken un katarak fazla sert olmayan bir hamur tutun. 20 dakika üzerine bez örtup hamuru dinlendirin. Hamurdan 12 adet cevizden biraz büyük bezeler koparın. Üzerine nişastalı un karışımı serpin. Oklava ile çarşı yufkasından biraz daha büyük olarak, nişastalı un yardımı ile açın. Her bir yufkayı karşılıklı kenarlarından ortaya doğru dört bir kenarından toplayın.(büzerek). Ortadaki büzülmüş kısma ceviz koyup, uç kısmından ortaya doğru kapatın. Fırın tepsisine yavaşça çevirin. Üzerine kızdırılmış tereyağını dökerek fırına verin. Pembeleşince fırından alın. Kızgınlığı gittikten sonra ılındırılmış şerbeti üzerine döküp servise sunun. |
|
HAZIRLANIŞI : Elmaların kabuklarını soyup ortalarını çıkarın. Tencereye dizip üzerlerine tozşeker serpiştirin ve 5 dakika pişirin. Ceviz, tarçın, zencefil ve karanfili karıştırın. Elmalar soğuyunca ortalarını cevizli karışımla doldurun. Herbir elmayı 1 milföy hamurunun üzerine yerleştirip bohça gibi kapatın. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp kızgın fırında pişirin. Soğuyunca tarçın ve pudra şekeri serperek servis yapın. |
|
HAZIRLANIŞI : Yumurtaların hepsini bütün olarak şekerle köpük köpük olana kadar çırpın. Süt ilave edip çırpmaya bir müddet daha devam ederek pişirmek için tercihen cam bir kaba koyup orta hararetli fırına atın. 1 saat kadar (tatlının üzerinde kahverengi gözenekler meydana gelene kadar) pişirdikten sonra soğutup servis yapın. |
|
HAZIRLANIŞI : Bir tencereye bir bardak un eleyin. 1,5 bardak şeker koyun. Üzerine 1 lt soğuk sütü yavaş yavaş ekleyin. Ateşe koyup muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirip ateşten alın. Vanilya ve yağı koyup mikserde 5 dakika çırpın. Büyük fırın tepsisine 2 kaşık kakaoyu her tarafını kaplayacak şekilde eleyin. Üzerine pudra şekeri eleyin. Üzerine de kıyılmış fındıkları serpin. Muhallebiyi bu tepsiye yayarak dökün. İyice soğuduktan sonra rulo şeklinde sarın. Tek kişilik servis yapılacak şekilde kesin. 1 tepsi 4-5 kez sarılabilir. Her ruloyu arzuya göre 3 veya dört parçaya keserek servise sunun. |
|
HAZIRLANIŞI : Kuru soğanı yemeklik soğan gibi doğrayıp margarinlebiraz öldürelim. İçine salça ilave edip ateşten indirelim. Diğer tarafta mercimeği yıkadıktan sonra dört su bardağı su ile haşlayalım. Mercimekler sararıp suyunu çektikten sonra ateşten alıp içine ince bulguru ilave ederek karıştıralım. Kapağını kapatıp 15 dakika bekletelim. Maydanoz ve soğanın yeşil kısımlarını ince ince doğrayıp diğer malzemelerle birlikte mercimekle bulgura ilave edelim. Daha sonra köfte şeklinde biçimlendirerek servis yapalım. Dilerseniz servis tabağına aldıktan sonra üzerine yarım limon suyunu gezdirebilirsiniz. |
Icli kofte
|
HAZIRLANIŞI : Önce içli köftenin içini hazırlayalım. Bir tencerede yağ tuz soğan ve kıymayı kavuralım. Soğanlar sararınca biberleri ve ceviz içini ilave edelim. Bir müddet hepsini kavuralım. Daha sonra ocaktan indirip soğumaya bırakalım. Şimdi dış malzemeyi hazırlayalım. Tüm malzemeyi karıştıralım. Karışımı macun kıvamına gelinceye kadar yoğuralım.(Yoğururken elinizi suyla sürekli ıslatın) Dış eti ceviz büyüklüğünde parçalara ayıralım. Şekilde gördüğünüz gibi dış eti elinizle içi oyuk yuvarlak haline getirelim. Donmaya bıraktığımız iç malzemeden fındık büyüklüğünde parçalar alıp içine koyalım ve yuvarlayıp kapatalım. Tencerede yağı eritelim. Salça ve su ilave edelim. Kaynayınca tuz ekleyip köfteleri 5-10 dakika haşlayalım |