Kirmizi Mercimek Corbasi
1 kap kirmizi mercimek, yikanip suzulmus
1 sogan, dogranmis
1 kucuk havuc, dogranmis
1 1/2 kub et bulyon
3 kap su
Uzeri:
1 yk tereyag
Toz kirmizi biber
Aci kirmizi toz biber
Butun malzemeleri orta boy bir tencereye koyun. Orta isida 20 dakika kadar pisirin. Blendirdan gecirin. Gerekiyorsa biraz daha sicak su ilave edin. Kepce ile servis tabaklarina koyun.
Kucuk bir tavada yagi ilitin, uzerine kirmizi biberleri koyun. Yag kopurunce atesten alip corbalarin uzerine birer kasik koyarak servis yapin. Kirmizi Mercimek Corbasini hala sicakken ekmek ile ikram edin. Arzu ettiginiz miktarda limon suyu koyun.
1 kap kirmizi mercimek, yikanip suzulmus
1 sogan, dogranmis
1 kucuk havuc, dogranmis
1 1/2 kub et bulyon
3 kap su
Uzeri:
1 yk tereyag
Toz kirmizi biber
Aci kirmizi toz biber
Butun malzemeleri orta boy bir tencereye koyun. Orta isida 20 dakika kadar pisirin. Blendirdan gecirin. Gerekiyorsa biraz daha sicak su ilave edin. Kepce ile servis tabaklarina koyun.
Kucuk bir tavada yagi ilitin, uzerine kirmizi biberleri koyun. Yag kopurunce atesten alip corbalarin uzerine birer kasik koyarak servis yapin. Kirmizi Mercimek Corbasini hala sicakken ekmek ile ikram edin. Arzu ettiginiz miktarda limon suyu koyun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder