3 Kasım 2007 Cumartesi

Kirmizi Mercimek Corbasi

Kirmizi Mercimek Corbasi - buyutmek icin basin
1 kap kirmizi mercimek, yikanip suzulmus
1 sogan, dogranmis
1 kucuk havuc, dogranmis
1 1/2 kub et bulyon
3 kap su

Uzeri:
1 yk tereyag
Toz kirmizi biber
Aci kirmizi toz biber

Butun malzemeleri orta boy bir tencereye koyun. Orta isida 20 dakika kadar pisirin. Blendirdan gecirin. Gerekiyorsa biraz daha sicak su ilave edin. Kepce ile servis tabaklarina koyun.

Kucuk bir tavada yagi ilitin, uzerine kirmizi biberleri koyun. Yag kopurunce atesten alip corbalarin uzerine birer kasik koyarak servis yapin. Kirmizi Mercimek Corbasini hala sicakken ekmek ile ikram edin. Arzu ettiginiz miktarda limon suyu koyun.

Hiç yorum yok: