30 Kasım 2007 Cuma


Çikolatalı Islak Kek
Malzemeler:
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı doğranmış bitter çikolata
4 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 çay kaşığı tarçın
1 tutam mahlep
2 su bardağı un
Yapılışı:
1. Un, kabartma tozu, tarçın ve mahlebi eleyin. Fırını 170 dereceye ayarlayın ve açın.
2. Yumurta ve toz şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Yoğurt, süt, sıvıyağ, kakao ve vanilyayı ekleyin çırpmaya devam edin.
3. Hamura öncelikle 3 yemek kaşığı un ekleyin ve biraz çırpın. Bu karışımdan 1 su bardağı ayırın. Daha sonra unun tamamını ve çikolata rendesini ekleyerek çırpın.
4. Yağlanmış 26 cm’lik tepsiye dökün. Yaklaşık 45 dakika pişirin. Pişip pişmediğini kürdan batırarak kontrol edin.
5. Piştikten sonra kekin üzerini bıçakla 10-15 kere delin. Sıcakken sosu üzerine yayın ve soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra ıslak bıçakla kesin ve hindistan cevizi ile süsleyin.

Hiç yorum yok: